Om bbT

Beauties by Tess AB

Orgnr: 559464-4717

Jag som driver beauties by Tess AB heter Therese och bor i mittersta Småland i Växjö. Jag tillverkar smycken i polymerlera som är ett lättviktigt material och därför är även de riktigt stora örhängena förvånansvärt lätta att bära. Ibland använder jag också smyckesdetaljer jag köpt in såsom vissa pärlor, krokar och stift, men själva kärnan i smycket är alltid handgjort av mig. 

Jag säljer enbart smycken med nickelsäkra krokar eller stift, vilket innebär att de är godkända enligt EUs regler. Jag gör även egna krokar och stift i titan som är en metall som är helt nickelfri och passar de allra känsligaste öron, tex dig som reagerar på allra minsta lilla nickel eller tex guld, silver. Titan är dock en något mörkare metall så därför gör jag oftast bara stiften i titan. Men kontakta mig gärna om du har några frågor kring alternativ.

Då smyckena tillverkas för hand i små upplagor finns det stor risk att de blir slutsålda.


För att dina örhängen ska hålla sig fina så länge som möjligt så tänk på att ta av dom när du duschar och sover och förvara dom torrt och svalt. Låt dom inte ligga framme i solen då färger kan blekna (som med allt material) och undvik kontakt med smink,  parfym och lotion etc för att minska risken för missfärgningar på metallerna. All metall missfärgas med tiden pga oxidation som uppstår när smycken kommer i kontakt med ämnen som bla syre, vatten och kemiska ämnen som finns i parfymer etc. Får du fläckar av smink eller liknande på örhängena kan du prova att rengöra med lite vatten och mild tvål och metallerna kan ofta rengöras med en putsduk.